Wat gebeurt er met je lichaam als je kiwi eet

Wat gebeurt er met je lichaam als je kiwi eet

Kiwi is een van de meest voedzame en gezonde vruchten die er zijn. Deze kleine, harige vrucht is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten, die allemaal een positieve invloed hebben op je lichaam. Maar wat gebeurt er precies als je kiwi eet? In dit artikel zullen we nader ingaan op de effecten van kiwi op je lichaam.

Verbetert de spijsvertering

Kiwi is rijk aan vezels, die helpen bij de spijsvertering. De vezels in kiwi stimuleren de beweging van voedsel door het spijsverteringskanaal, waardoor constipatie wordt voorkomen en de darmen gezond blijven. Bovendien bevat kiwi een enzym genaamd actinidine, dat helpt bij de afbraak van eiwitten en het verbeteren van de spijsvertering.

Verlaagt het cholesterolgehalte

Kiwi is een goede bron van pectine, een type vezel dat helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Pectine bindt zich aan cholesterol in de darmen en voorkomt dat het wordt opgenomen in het bloed. Dit kan helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.

Versterkt het immuunsysteem

Kiwi is rijk aan vitamine C, een essentiële vitamine voor een gezond immuunsysteem. Vitamine C helpt bij de productie van witte bloedcellen, die helpen bij het bestrijden van infecties. Bovendien bevat kiwi een antioxidant genaamd polyfenol, dat helpt bij het beschermen van cellen tegen schade door vrije radicalen.

Helpt bij het verminderen van bloeddruk

Kiwi is een goede bron van kalium, een mineraal dat helpt bij het reguleren van de bloeddruk. Kalium helpt bij het ontspannen van bloedvaten, waardoor de bloeddruk daalt. Dit kan helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.

Verbetert de huid

Kiwi is rijk aan vitamine C en antioxidanten, die helpen bij het beschermen van de huid tegen schade door UV-straling en vrije radicalen. Dit kan helpen bij het voorkomen van rimpels en andere tekenen van veroudering.

Helpt bij het verminderen van ontstekingen

Kiwi bevat een antioxidant genaamd quercetine, dat helpt bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Ontstekingen kunnen leiden tot chronische ziekten zoals artritis en diabetes.

Conclusie

Kiwi is een voedzame en gezonde vrucht die veel voordelen biedt voor je lichaam. Het verbetert de spijsvertering, verlaagt het cholesterolgehalte, versterkt het immuunsysteem, helpt bij het verminderen van bloeddruk, verbetert de huid en helpt bij het verminderen van ontstekingen. Het is een goede aanvulling op een gezond dieet en kan helpen bij het voorkomen van chronische ziekten.

Gerelateerde Berichten