8 slechte gewoonten die het bijna onmogelijk maken om gewicht te verliezen

8 slechte gewoonten die het bijna onmogelijk maken om gewicht te verliezen

Afvallen kan een uitdagend en frustrerend proces zijn, vooral als je niet de gewenste resultaten ziet. Hoewel er veel factoren zijn die kunnen bijdragen aan plateaus voor gewichtsverlies, zijn het vaak de kleine, dagelijkse gewoonten die het verschil kunnen maken. Als je moeite hebt om die extra kilo ' s kwijt te raken, is het misschien tijd om je dagelijkse routine van dichterbij te bekijken en slechte gewoonten te identificeren die je zouden kunnen tegenhouden. Hier zijn 8 slechte gewoonten die het bijna onmogelijk maken om gewicht te verliezen.

1. Ontbijt Overslaan

Het overslaan van het ontbijt lijkt misschien een snelle manier om calorieën te verminderen, maar het kan eigenlijk het tegenovergestelde effect hebben. Wanneer je het ontbijt overslaat, heb je meer kans om later op de dag te veel te eten, omdat je hongeriger zult zijn en meer in de verleiding zult komen door ongezonde snacks. Bovendien helpt het ontbijt om je metabolisme op gang te brengen, wat je kan helpen calorieën efficiënter te verbranden gedurende de dag.

oplossing

Maak van het ontbijt een prioriteit door je wekker elke dag 30 minuten eerder in te stellen. Kies voor een uitgebalanceerd ontbijt met eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten, zoals havermout met fruit en noten of roerei met volkoren toast.

2. Te Veel Frisdrank Drinken

Soda is een belangrijke bijdrage aan gewichtstoename, dankzij het hoge suiker-en caloriegehalte. Zelfs light frisdrank kan problematisch zijn, omdat het het natuurlijke vermogen van je lichaam om de calorie-inname te reguleren, kan verwarren. Het regelmatig drinken van frisdrank kan leiden tot een langzamer metabolisme, een verhoogd verlangen naar ongezond voedsel en een hoger risico op chronische ziekten zoals diabetes en hartziekten.

oplossing

Gooi de frisdrankgewoonte weg door over te schakelen op water, ongezoete thee of zwarte koffie. Als je een beetje smaak nodig hebt, probeer dan een schijfje citroen of limoen aan je water toe te voegen. Verminder geleidelijk uw soda-inname in de loop van de tijd om uw smaakpapillen tijd te geven om zich aan te passen.

3. Te Snel Eten

Je eten snel opslokken kan leiden tot overeten, omdat je lichaam geen tijd heeft om gevoelens van volheid te registreren. Dit kan resulteren in het consumeren van meer calorieën dan je nodig hebt, wat gewichtsverlies inspanningen kan belemmeren.

oplossing

Oefen bewust eten door van elke hap te genieten en aandacht te besteden aan de honger en volheid van je lichaam. Neem kleinere hapjes, kauw langzaam en pauzeer tussen de hapjes om je lichaam de tijd te geven om bij te praten.

4. Niet Genoeg Slaap Krijgen

Gebrek aan slaap kan hormonen verstoren die honger en volheid reguleren, wat leidt tot een verhoogd verlangen naar ongezond voedsel. Bovendien kan slaaptekort je metabolisme vertragen, waardoor het moeilijker wordt om af te vallen.

oplossing

Streef naar 7-9 uur slaap per nacht door een consistente bedtijdroutine vast te stellen. Creëer een slaapbevorderende omgeving door je slaapkamer koel, donker en stil te houden en vermijd schermen gedurende ten minste een uur voor het slapengaan.

5. Te veel TV kijken

Langdurig zitten, zoals bij het kijken naar TV, kan leiden tot een langzamer metabolisme en een verhoogde gewichtstoename. Dit komt omdat je lichaam niet zo efficiënt calorieën verbrandt als je sedentair bent.

oplossing

Beperk je TV-tijd tot 1-2 uur per dag en probeer fysieke activiteit in je dagelijkse routine op te nemen. Neem pauzes tijdens commerciële pauzes om uit te rekken, op en neer te springen of een paar jumping jacks te doen.

6. Niet Genoeg Water Drinken

Uitdroging kan je metabolisme vertragen en het verlangen naar ongezonde snacks vergroten. Zelfs milde uitdroging kan leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn en verminderde productiviteit.

oplossing

Probeer ten minste 8 kopjes (64 ounces) water per dag te drinken en maak water uw go-to-drank. Schenk je water met fruit of kruiden voor extra smaak.

7. Te Veel Verwerkt Voedsel Eten

Bewerkte voedingsmiddelen bevatten vaak veel ongezonde ingrediënten zoals toegevoegde suikers, zout en ongezonde vetten. Deze voedingsmiddelen kunnen verslavend zijn en leiden tot overeten, waardoor het moeilijker wordt om af te vallen.

oplossing

Vervang geleidelijk bewerkte voedingsmiddelen met hele, onbewerkte voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten. Lees voedseletiketten zorgvuldig en kies voor voedingsmiddelen met minder ingrediënten en minder toegevoegde suiker.

8. Je Maaltijden Niet Plannen

Het niet plannen van uw maaltijden kan leiden tot last-minute afhaalmaaltijden of fastfood-runs, die vaak veel calorieën en ongezonde ingrediënten bevatten. Dit kan zelfs de beste gewichtsverlies inspanningen ontsporen.

oplossing

Plan je maaltijden voor de week van tevoren en maak een boodschappenlijstje om bij te passen. Bereid gezonde maaltijden van tevoren voor, zoals salades, soepen of roerbakgerechten, en houd gezonde snacks bij de hand.

Door deze 8 slechte gewoonten te identificeren en te doorbreken, kun je jezelf voorbereiden op succes bij gewichtsverlies. Vergeet niet dat kleine veranderingen in de loop van de tijd kunnen oplopen, dus begin met een of twee gewoonten en werk je weg naar een gezondere, gelukkiger jij.

Gerelateerde Berichten